Kommentoi Tukkutorin visioluonnosta!

30.1.2024 / 18:38

Tukkutorin visiotyö on nyt luonnosvaiheessa, ja avaamme kommentointimahdollisuuden työhön tähän mennessä osallistuneille ja muillekin kiinnostuneille. Mikä on hyvää ja inspiroivaa, mitä muuttaisit?

Tukkutorin* visiotyön ensimmäinen vaihe sisälsi työpajoja ja avoimia tilaisuuksia, joissa keskustelua alueen tulevaisuudesta käytiin havainnollistavien tulevaisuusprototyyppien parissa. Tilaisuuksiin osallistui yrittäjiä, asukkaita, eri alojen asiantuntijoita ja lähikoululuokka, yhteensä noin 100 henkeä. Tilaisuuksissa käytiin keskustelua tulevaisuudesta, ja kerättiin näkemyksiä vaalittavista asioista ja muutostoiveista.

Tämän vaiheen pohjalta on nyt koottu luonnos Tukkutorin tulevaisuuden visioksi. Visiossa todetaan, että alueen erityinen historia ruoan parissa ansaitsee näkyä ja tarina jatkua tulevaisuudessakin. Ruoka on loistava pari kiinnostavalle kaupunkikulttuurille, ja toisinpäin. Tukkutori tarjoaa erottuvan kokemuksen korostaen tekemistä: Tukkutori on tulevaisuudessa PAIKKA TEHDÄ ruokaa, taidetta, bisnestä, muutosta, historiaa. Mitä muuta? 

Voit lukea siitä lyhyen version tai pidemmän, jossa kuvataan myös prosessi:

Tukkutorin visioluonnos_lyhyt versio

Tukkutorin visioluonnos_pitkä versio

Kommentoi visiotyötä täällä.

Visiotyön kommentointi on avoinna 13.2. saakka.

*Tukkutori sijaitsee Helsingin Kalasatamassa ja se pitää sisällään myös Teurastamon alueen.​

Helsingin Kaupunkitilat Oy ja Helsingin kaupunki valmistelevat yhteistyönä visiota ja suunnitteluperiaatteita, joissa hahmotellaan kokonaisvaltaisesti alueen kehittämismahdollisuuksia. Visiotyön käytännön toteutuksesta vastaa Motiva Services Oy.