Yhden pysähdyksen taktiikalla kevätskagen brunssipöytään!
8.5.2025 / 09:22

Satokausikalenteri loi herkullisen twistatun version klassisesta skagenista. Resepti toimii niin brunssilla, juhlapöydässä kuin raikkaana alkupalana. Sesongin tuoreet raaka-aineet, kuten retiisi ja varsiselleri tuovat rapeaa raikkautta, ja kaikki raaka-aineet löydät helposti yhden pysähdyksen taktiikalla Hakaniemen kauppahallista.
Keväinen skagen retiisillä ja varsisellerillä
Annoksia: 8 pientä leipäviipaletta
Aktiivinen: 20 min
Ainekset:
1 varsisellerin varsi
3 retiisiä
300 g katkarapuja (noin 50 g koristeluun)
2 varsisipulin vartta
n. 100 g ranskankermaa
n. 120 g smetana
1 sitruuna
½ pnt tilliä
suolaa ja pippuria
Lisäksi:
8 pientä vaaleaa leipäviipaletta
koristeluun katkarapuja, vihreitä versoja ja syötäviä kukkia
öljyä tai voita leipien paahtamiseen
Valmistusohje:
Valuta katkaravut hyvin ja pilko ne hieman pienemmiksi paloiksi.
Viipaloi retiisit ohuiksi ja kuutioi varsiselleri pieniksi kuutioiksi. Silppua varsisipuli ja hienonna tilli. Raasta sitruunan kuori.
Sekoita kulhossa smetana, ranskankerma ja sitruunan raastettu kuori.
Lisää katkaravut, retiisi, varsiselleri, varsisipuli ja tilli. Kääntele varovasti tasaiseksi.
Tarkista maku sekä mausta suolalla ja pippurilla. Jos haluat skagenista hapokkaampaa, niin voit lisätä myös sitruunamehua.
Paahda pienet leipäviipaleet rapeiksi pienessä määrässä öljyä tai voita.
Lusikoi skagen-seosta leipien päälle juuri ennen tarjoilua ja viimeistele annokset katkaravuilla, pienillä vihreillä versoilla sekä syötävillä kukilla.

