Uusi Särdhough Hietsu: Kaikki alkaa juuresta

21.11.2022 / 16:13

Marraskuussa Hietalahden kauppahalliin avautuneen Särdough Hietsun konseptin lähtökohtana on taikina: sen hapatus on aloitettu 5-7 päivää ennen paistamista. Se on pohja, jolle kaikki muu rakentuu. Hapanjuuritaikinasta vastaa Ryan Rodrigo, leipuri ja kokki, joka on hionut taitojaan yli 15 vuoden ajan.

Särdough’ssa pizza nähdään leipomo- tuotteena, ja ravintola ammentaa inspiraatiota maailmanlaajuisesta hapanjuuri-innosta: pizza on yksi maailman rakastetuimmista leipomuksista, ja Särdoughissa sen perustaa, taikinaa, arvostetaan aidosti.

Kunnianhimoista kehittämistyötä ja raaka-aineiden luovaa käsittelyä

Paitsi taidolla ja pieteetillä valmistetun taikinan, filippiiniläinen Ryan on kehittänyt myös muita tekniikoita keittiöönsä. Hän hapattaa ja fermentoi kasviksia ja vihanneksia, ilmakuivattaa itse tekemiään makkaroita ja kuivalihoja, savustaa juustoja, lihoja ja kasviksia. Hän raakakypsyttää ja maustaa… Ryanin pizzat ovat täynnä makua! Hän on vallitseva Pizzamestari 2021, joka tähtää työllään maailman parhaiden pizzerioiden joukkoon.

Ryanin lisäksi Särdough Hietsua pyörittää Helsingin ravintolapiireissä jo pitkään vaikuttaneet Jari Lönnberg ja Reima Mäenpää. 10 vuotta sitten perustetun legendaarisen Döner Harjun jälkeen kaksikko on avannut 5 muuta ravintolaa Helsinkiin ja Espooseen. Reiman ja Jarin kanssa pitkään yhteistyötä tehnyt ja useita ravintoloita avaamassa ollut Kaisa Merz vastaa salista.

– Uusi ravintolamme henkilöityy nimenomaan Ryanin osaamiseen ja intohimoon. Olemme itse aloittaneet Döner Harju -konseptin dönerkebabista äärimmäisen kiinnostuneina kokkeina ja tiedämme, että intohimolla on todella suuri merkitys ravintolan onnistumisessa. Me uskomme, että tämä konsepti on saatava Helsingin ravintolakartalle! kertoo Reima Mäenpää.

Ravintola Särdough Hietsu palvelee Hietalahden hallin eteläpäädyssä ke-to 11-20, pe-la 11-23 ja sunnuntaisin 12-16. Pizzojen hinnat ovat 10-18€, tarjolla on myös muutamia alkupaloja ja jälkiruokaa. Viinilistalla on maltillisesti hinnoiteltuja herkkuja Italiasta ja muualta vanhalta mantereelta.