Teurastamo 10 vuotta! Juhlavuosi käynnistyy jazzaten ja herkutellen

31.8.2022 / 09:16

Tänä syksynä tulee 10 vuotta siitä, kun Helsingin Teurastamo avattiin yleisölle. Teurastamon syntymäpäivää juhlitaan lauantaina 3.9, jolloin jazzataan huippuluokan esiintyjien johdolla ja nautitaan alueen toimijoiden herkullisista annoksista.

Koe Teurastamo Jazz ja Teurastamon parhaat samana päivänä!

Teurastamon juhlavuosi starttaa 3.9. järjestettävällä Teurastamo Jazz Festivalilla, sekä legendaarisella Teurastamon parhaat -ruokakulttuuritapahtumalla. Tuolloin alueen ravintolat, myymälät ja pienet tehtaat esittelevät tuotteitaan ja valmistavat tarjolle parhaimpia annoksiaan. Tarjolla on myös taidemaistiaisia.

Ravintoloita, baareja ja myymälöitä saa kierrellä omaan tahtiin ja päivän annoksista löytyy varmasti suosikkeja niin pienemmille kuin suuremmillekin foodieille.

– Täplärapuja, ostereita, sammakonreisiä, lasagnea, empanada-piiraita, puolukkaraitajäätelöä, rahkamunkkeja… Juhlaan on myös kehitelty oma Teurastamo 10 vuotta -cocktail, luettelee Kellohallin ravintoloitsija ja Teurastamon yrittäjät ry:n puheenjohtaja Matti Santala.

Herkuttelun lomassa voi nauttia huippuluokan jazzista. Teurastamo Jazz Festival tuo päälavalle Dynamic Duon, Verneri Pohjolan sekä Afro Jazz Quintetin. Kohta-taidehallissa esillä on puolestaan taiteilija Sinikka Kurjen Pilvi ja esikuva -näyttely (klo 12-18).

Teurastamon yritykset ovat avoinna lauantaina 3.9. vähintään koko tapahtuman ajan klo 13–21. Tapahtuma on kaikille avoin.

Uusia avauksia

Lauantain tapahtuma aloittaa juhlavuoden, joka tuo tullessaan myös uusia avauksia alueelle.
Esimerkiksi Nokkos Company rakentaa parhaillaan Teurastamolle uusia tuotantotilojaan, joissa tullaan valmistamaan maailmallakin palkittua nokkoskombuchaa.

– Haluamme tuoda ihmisille ravintorikkaita ja terveyttä edistäviä, hyvänmakuisia nokkostuotteita. Teurastamo on täydellinen paikka uudelle panimollemme ja sen yhteyteen avattavalle baarille alueen keskeisen sijainnin ja sinne löytäneiden tiedostavien kuluttajien vuoksi, kertoo Nokkos Company Oy:n toinen perustaja Lari Laurikkala.

– Tavoitteena on, että seuraavat 10 vuotta tarjoilevat taas uudenlaisia mahdollisuuksia niin yrityksille kuin kaupunkilaisillekin käyttää ja kehittää tätä uniikkia aluetta, iloitsee Teurastamon aluetta hallinnoivan Helsingin Kaupunkitilat Oy:n toimitusjohtaja Peggy Bauer.


Teurastamo 10 vuotta 3.9. klo 13-21
OHJELMA


Teurastamo Jazz:

13:00 Dynamic Duo: 
Karri Luhtala (hammond-urut) ja Ilja Salonen (rummut)
16:00 Verneri Pohjola & Perussastamala:Mikael Saastamoinen (basso) ja Jussi Kannaste (saksofoni)
19:00 Afrojazz Quintet & Charlotta Kerbs: 
Antero Priha (trumpetti, laulu), Julius Heikkilä (kitara), Akim Color (lyömäsoittimet), Daniel Iiskola (basso), Alvar Gullichsen (lyömäsoittimet, rummut, kitara, laulu), Anssi Tirkkonen (rummut).

Teurastamon Parhaat -maistelukierros:

Kellohalli
Erilaisia herkkuja Kellohallin grillistä.

Natural Drinks Factory pop up
Käsintehtyjä limonadeja ja tuotteista tehtyjä cocktaileja sekä Teurastamo 10v. cocktail.

Jädelino
Rosso Teurastamo eli perinteinen italialainen fior di latte – maitojäätelö puolukkaraidoilla.

Taqueria Lopez ý Lopez
Empanadas liha- tai kasvistäytteellä.

B-Smokery
Suussasulavan herkullisia ribsejä.

Pizzala
Teurastamo 10v. päivän pizza.

Helsingin Kahvipaahtimon Päiväkahvibaari
Teurastamon 10-vuotis juhlakahvisekoitusta ja korvapuustia.

Kohta Taidehalli
Taidemaistiaisena Sinikka Kurkisen Pilvi ja esikuva -näyttely.

Tukkutorin Kala
Täplärapuja ja osteri-tastingejä.

Teurastamon Portti
Roslundin maisteluannoksia takaterassin grillistä: ribsit, härän brisket ja Mini Rosburger.

Ravintola Palema
Talon suosittua lasagnea, myös vegaanisena.

The Helsinki Distilling Company & Tislaamo – Distillery Bar
Tapas-tyylisiä snacksejä, tislaamon drinkkejä sekä DIY viski- ja gin-tastingejä.
Tislaamokierros klo 18 (maksullinen).

Nokkos Company
Nokkosesta valmistettua kombuchaa ja ginillä terästettyjä kesäisiä drinkkejä.

Leipomo Väyrynen
Leipomo Väyrysen munkkeja jaetaan ruokatilausten yhteydessä Palemassa, Kellohallissa, Tislaamossa ja B-smokeryssä, niin kauan kuin tuotetta riittää.