Silakkamarkkinat Kauppatorilla 2.-8.10.2022!

25.9.2022 / 13:20

Stadin Silakkamarkkinoita vietetään Helsingin Kauppatorilla 2.–8. lokakuuta 2022. Silakkatuotteita saapuu myymään 26 kalastajaa eri puolilta Suomea. Meren antimilla pääsee herkuttelemaan myös Torikortteleiden ravintoloissa ja Vanhassa kauppahallissa.

Stadin Silakkamarkkinat käynnistyy Helsingin Kauppatorilla perinteiseen tapaan lokakuun ensimmäisenä sunnuntaina, ja silakkaostoksille ehtii aina seuraavan viikon lauantaihin saakka. Kalastusalusten lisäksi Kauppatorille ankkuroituvat markkinaviikoksi perinnepurjelaivat Albanus, Olga, Vivan ja Valborg.

Silakkamarkkinoilla on tarjolla paljon erilaisia kalatuotteita ja -maistiaisia. Kalaisia herkkuja ja lämmikettä Kauppatorin ympäristössä tarjoavat myös Vanha kauppahalli ja Torikortteleiden ravintolat ja kahvilat.

Stadin Silakkamarkkinat on Suomen vanhimpia yleisötapahtumia, jota on juhlittu Helsingissä jo vuodesta 1743. ”Stadin Silakkamarkkinat on Helsingin historiallisin tapahtuma. Kyse ei ole vain syksyisen Stadin tunnelmoinnista, vaan Itämeren suojelusta. Lähikalaa syömällä meri puhdistuu, ja kalan ostaminen suoraan kalastajilta tukee heidän elinkeinoaan”, sanoo Helsingin tapahtumasäätiön toimitusjohtaja Stuba Nikula.

Pormestari Juhana Vartiainen avaa Silakkamarkkinat purjelaiva Vivanin kannella sunnuntaina 2. lokakuuta klo 10, ja perinteikäs silakkasoutu rantautuu Lyypekinlaiturin edustalle Suomalaisen Klubin Puhallinorkesterin säestämänä klo 12. Merellistä tunnelmaa markkinoille tuovat myös avajaispäivän haitarimusiikki sekä Meriteatterin musiikkiohjelma keskiviikkona 5. lokakuuta, kun näyttelijä-muusikot Antti Autio ja Vera Veiskola esittävät Meriteatterin hilpeänhaikeita kappaleita.

Tutustu Silakkamarkkinoiden ohjelmaan

Stadin Silakkamarkkinat on avoinna Kauppatorilla sunnuntaista lauantaihin 2.–8.10.2022. Myyntiaika on sunnuntaista perjantaihin klo 9–19 ja lauantaina klo 9–16. Silakkamarkkinoiden jälkeen sunnuntaina 9.10. Kauppatorilla vietetään perinteistä Purjelaivapäivää jo 35. kerran.