Mullankumous Mantalla

15.5.2022 / 09:00

Perjantaina 20.5. HSY järjestää Torikortteleiden kupeessa Mullankumouksen, jossa herätellään kaupunkilaisia biojätteen lajittelun tärkeyteen. Mullankumouksessa 6 000 kiloa biomultaa kumotaan Havis Amandan patsaan juurelle ja kaupunkilaisille jaetaan tapahtuman kunniaksi 1 000 orvokkia.

Mikä on Mullankumous?

Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY:n Mullankumouksen tavoitteena on kannustaa ja auttaa kaupunkilaisia lajittelemaan biojätteensä nykyistä paremmin ja lisätä kotitalouksien kierrätysintoa. Edelleen yli 60 prosenttia biojätteestä päätyy sekajätteen joukkoon – vain lajiteltu biojäte voidaan hyödyntää tehokkaasti. Torikortteleiden naapurissa sijaitsevan Havis Amandan patsaan ympärille kipataan 6 000 kiloa ravinteikasta biomultaa, joka on syntynyt pääkaupunkiseudun ja Kirkkonummen asukkaiden lajittelemasta biojätteestä.

Mullankumouksen ohjelma

Tilaisuus alkaa Mantan kukituksella, jossa Manta saa Mullankumouksen kunniaksi kauniin kukkaseppeleen klo 11. Kaupunkilaisten iloksi, tuhannelle nopeimmalle on jaossa kauniita orvokkeja, ja mukaansa saa myös HSY:n biomultaa sekä Orthexin kierrätysmuovista tehdyn kukkaruukun tai sangon. Tilaisuudessa jaetaan myös biojätepusseja ja paikan päällä HSY:n ympäristöasiantuntijat opastavat ja jakavat neuvoja esimerkiksi biojätteiden lajitteluun.

Orvokkeja jaetaan kaupunkilaisille Havis Amandan patsaalla perjantaina 20. toukokuuta kello 11.00–17.00.