Makuja Ranskasta

30.6.2025 / 12:22

DeliDelin herkkukauppaa luotsaava Laura Valvanne uskoo, että jokainen osaa kokata gourmet-ruokaa, kunhan raaka-aineet ovat laadukkaita.

Mistä kauppasi sai alkunsa?
Asuimme mieheni kanssa Pariisissa ja Suomeen palattuamme ikävöimme pieniä ruokapuoteja niin, että perustimme sellaisen Helsinkiin. Aluksi meidän piti myydä vain hyvää kahvia, mutta 24 vuoden aikana valikoima on laajentunut yli neljäänsataan tuotteeseen. Tuomme elintarvikkeita Ranskan lisäksi myös Italiasta, Espanjasta ja Portugalista.

Miten innostuit ranskalaisista herkuista?
Minua kiehtoo intohimo, jolla sikäläiset pientuottajat suhtautuvat ruokaan. DeliDelissäkin on tarkat kriteerit sille, millaisia tuotteita otamme myyntiin. Tunnemme paikalliset viljelijät ja koko ruoan tuotantoketjun.

Suosituin tuotteenne?
Meillä on laaja valikoima korkealuokkaisia extra virgin -oliiviöljyjä, joita asiakkaat voivat maistella oliiviöljybaarissamme. Olen kouluttautunut Espanjassa oliiviöljymestariksi. Laadukas oliiviöljy on monikäyttöinen ja sen terveyshyödyt kiistattomat.

Mikä on parasta työssäsi?
Se hetki, kun uusia asiakas palaa kauppaan ihastuttuaan meiltä aiemmin ostamaansa herkkuun. Meillä käykin helsinkiläisiä monessa sukupolvessa. Se kannustaa jatkamaan.

Mitä tarjoaisit kesävieraille?
Helpon ja maukkaan pastan, joka syntyy spagetista ja säilykkeistä: DeliDelin kirsikkatomaateista, timjamilla maustetuista ryppyoliiveista sekä Mariangela Prunotton artisokista ja luomutomaattimurskasta. Päälle voi ripotella tuoreita yrttejä ja parmesaania.

Yllättävin asiakaskohtaaminen?
Kun vietimme Hakaniemen hallissa DeliDelin 10-vuotisjuhlia, kauppaan ilmestyi nuori sotilaspoika valtavan kukkakimpun kanssa. Kukat oli lähettänyt kanta-asiakkaamme, presidentti Tarja Halonen.

Kuvat: Sanna Wallenius