Kaipaatko inspiraatiota kevään juhlapöytään? Näin valmistuu herkulliset perunavohvelit Satokausikalenterin ohjeistuksella!
23.4.2025 / 13:49

Satokausikalenteri otti varaslähdön kevääseen ja suunnitteli ihanan menun keväiseen juhlapöytään! Ainekset raikkaaseen ateriaan on kerätty Hakaniemen kauppahallin tuoreista antimista.
Suuntaa sinäkin inspiroitumaan Hakaniemen kauppahalliin! Samalla voit kerätä itsellesikin ainekset tähän herkulliseen reseptiin.
Perunavohvelit
Annoksia: 12 vohvelia
Aktiivinen: 40 min
Passiivinen: 30 min
Ainekset:
4 kpl (n. 400 g) jauhoisia perunoita
2 kananmunaa
2 dl maitoa
1 dl kypsytettyä cheddaria raastettuna
1 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 rkl juoksevaa margariinia
1 tl suolaa
⅓ tl mustapippuria
½ tl muskottipähkinää
1 tl Dijon-sinappia
½ punttia persiljaa hienonnettuna
Valmistusohje:
Keitä perunat kypsiksi, anna jäähtyä ja kuori ne. Muussaa perunat haarukalla kulhossa.
Lisää muut raaka-aineet kulhoon ja sekoita taikina tasaiseksi. Anna taikinan levätä 30 minuuttia.
Kuumenna vohvelirauta ja öljyä se tarvittaessa. Paista taikinasta kullanruskeita ja rapeita vohveleita.
Vinkki! Perunavohveleiden kanssa maistuvat esimerkiksi paistettu ahven ja raikas vihreä salaatti. Nopea kevätsalaatti valmistuu pikkelöidystä valkoisesta parsasta, karhunlaukasta ja punajuurenversoista. Annoksen voi viimeistellä jogurttikastikkeella.
Reseptikortin voit napata matkaasi hallin kauppiailta.

Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Satokausikalenterin kanssa.