Kaipaatko inspiraatiota kevään juhlapöytään? Näin valmistuu herkulliset perunavohvelit Satokausikalenterin ohjeistuksella!

23.4.2025 / 13:49

Satokausikalenteri otti varaslähdön kevääseen ja suunnitteli ihanan menun keväiseen juhlapöytään! Ainekset raikkaaseen ateriaan on kerätty Hakaniemen kauppahallin tuoreista antimista.

Suuntaa sinäkin inspiroitumaan Hakaniemen kauppahalliin! ⁠Samalla voit kerätä itsellesikin ainekset tähän herkulliseen reseptiin.

Perunavohvelit⁠

Annoksia: 12 vohvelia⁠

Aktiivinen: 40 min⁠
Passiivinen: 30 min⁠

Ainekset:⁠
4 kpl (n. 400 g) jauhoisia perunoita⁠
2 kananmunaa⁠
2 dl maitoa⁠
1 dl kypsytettyä cheddaria raastettuna⁠
1 ½ dl vehnäjauhoja⁠
1 tl leivinjauhetta⁠
2 rkl juoksevaa margariinia⁠
1 tl suolaa⁠
⅓ tl mustapippuria⁠
½ tl muskottipähkinää⁠
1 tl Dijon-sinappia⁠
½ punttia persiljaa hienonnettuna⁠

Valmistusohje⁠:
Keitä perunat kypsiksi, anna jäähtyä ja kuori ne. Muussaa perunat haarukalla kulhossa.⁠

Lisää muut raaka-aineet kulhoon ja sekoita taikina tasaiseksi. Anna taikinan levätä 30 minuuttia.⁠

Kuumenna vohvelirauta ja öljyä se tarvittaessa. Paista taikinasta kullanruskeita ja rapeita vohveleita.⁠

Vinkki! Perunavohveleiden kanssa maistuvat esimerkiksi paistettu ahven ja raikas vihreä salaatti. Nopea kevätsalaatti valmistuu pikkelöidystä valkoisesta parsasta, karhunlaukasta ja punajuurenversoista. Annoksen voi viimeistellä jogurttikastikkeella.⁠

Reseptikortin voit napata matkaasi hallin kauppiailta.

Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Satokausikalenterin kanssa.