Antti Autio pitää salakuuntelusta ja kasviksista

5.12.2024 / 09:00

Voiko kauppahallista saada laulun ainekset? Voi – ja on saanutkin.

Vuonna 2015 lauluntekijä Antti Autio kiersi kirpputoreja, kirjastoja ja kauppahalleja tehdäkseen laulun päivässä.

”Istuin kahviloissa ja kuuntelin, mitä viereisissä pöydissä puhuttiin. Siellä syntyi biisi Mä käväsin täällä (ja läksin pois). Se löytyy Spotifysta Andreas Öde -nimellä.”

Hakaniemen hallissa Anttia kiehtoo satavuotias historia, ja kohtaamiset äidin kanssa.

“Kävin täällä jo lukioikäisenä kahvilla, ja nykyään lounastan hallissa äidin kanssa. Tästä on tullut meille merkityksellinen paikka.”

Tulin ostamaan lounasta Lohtu-ravintolasta. Saatan etsiä hallista myös joulukortteja ja -lahjoja.

Inspiroidun ravintoloista, joissa on hyvä valikoima vegaani- ja kasvisruokaa. Kaunis miljöö on plussaa.

Ruoanlaittajana olen yksinkertaisten makujen ystävä. Bravuurini on seitanpihvit. Maustan ne suolalla, pippurilla, soijalla ja seesamöljyllä.

Jääkaapistani löytyy aina valo. Muilta osin sisältö vaihtelee.

Kiireessä valmistan hernepestopastaa, sillä se onnistuu aina.

Kun minulla on aikaa, menen kavereiden luokse syömään. Harvemmin järjestän illallisia kotona.

Ruokakulttuuri, joka sytyttää tulee Nepalista ja Intiasta. Yksi suosikkiravintoloistani on Vallilan Tandoori Flames.

Antti Aution suosikit

Jouluruoka: Herneet ja laatikot

Juoma: Vesi

Kasvis: Retiisi

Hedelmä: Kotimainen omena

Marja: Mustikat

Herkku: Kirpeät irtokarkit

Kala: Silakka

Lihankorvike: Seitan ja tofu

Leivonnainen: Korvapuusti

Leipä: Kauraleipä