Yhden pysähdyksen taktiikalla kevätskagen brunssipöytään!

8.5.2025 / 09:22

Satokausikalenteri loi herkullisen twistatun version klassisesta skagenista. Resepti toimii niin brunssilla, juhlapöydässä kuin raikkaana alkupalana. Sesongin tuoreet raaka-aineet, kuten retiisi ja varsiselleri tuovat rapeaa raikkautta, ja kaikki raaka-aineet löydät helposti yhden pysähdyksen taktiikalla Hakaniemen kauppahallista.

Keväinen skagen retiisillä ja varsisellerillä⁠

Annoksia: 8 pientä leipäviipaletta⁠
Aktiivinen: 20 min⁠

Ainekset:⁠
1 varsisellerin varsi⁠
3 retiisiä⁠
300 g katkarapuja (noin 50 g koristeluun)⁠
2 varsisipulin vartta⁠
n. 100 g ranskankermaa⁠
n. 120 g smetana⁠
1 sitruuna⁠
½ pnt tilliä⁠
suolaa ja pippuria⁠

Lisäksi:⁠
8 pientä vaaleaa leipäviipaletta⁠
koristeluun katkarapuja, vihreitä versoja ja syötäviä kukkia⁠
öljyä tai voita leipien paahtamiseen⁠

Valmistusohje⁠:
Valuta katkaravut hyvin ja pilko ne hieman pienemmiksi paloiksi.⁠

Viipaloi retiisit ohuiksi ja kuutioi varsiselleri pieniksi kuutioiksi. Silppua varsisipuli ja hienonna tilli. Raasta sitruunan kuori.⁠

Sekoita kulhossa smetana, ranskankerma ja sitruunan raastettu kuori.⁠
Lisää katkaravut, retiisi, varsiselleri, varsisipuli ja tilli. Kääntele varovasti tasaiseksi.⁠

Tarkista maku sekä mausta suolalla ja pippurilla. Jos haluat skagenista hapokkaampaa, niin voit lisätä myös sitruunamehua.⁠

Paahda pienet leipäviipaleet rapeiksi pienessä määrässä öljyä tai voita.⁠

Lusikoi skagen-seosta leipien päälle juuri ennen tarjoilua ja viimeistele annokset katkaravuilla, pienillä vihreillä versoilla sekä syötävillä kukilla.⁠